Albert Finch Ministry

Deeds, Claims, and Promises of Jesus - Exercise One

Deeds, Claims, & Promises of Jesus - 1

 Read Matthew Chap. 3 and Luke Chap. 4

 

Have the class (or individual) read aloud each of the ascribed scriptures. Then dictate the indicated summary. The student is to recite the summary of each of the scriptures 5 times per day until the next class.

 

John 5:18-22; Jesus has the authority to raise the dead. All judgment is committed to Jesus.

John 8:12; Jesus is the light of the world. Jesus will free the believer of any system of false beliefs.

Matthew 28:18; All power is given to Jesus in heaven and earth!

Matthew 8:13; It Is God’s will to heal.

Matt 9:18-19, 23-25; Jesus has the power to raise from the dead.

John 6:8-13; Jesus can overcome lack.

John 4:9-10, 14; Living water is available to the believer.

John 6:39-40; The believer has the promise of resurrection.

Matt 5:20; Being a good person and doing good works will not get you into the kingdom of heaven.

 

HOMEWORK

Matthew - Chapter 3 - Quiz

1. What did Isaiah prophecy about John the Baptist in

Isaiah 40:3 ?

Answer: The voice of him that __________________

in the wilderness, prepare ye the way of the Lord, make

straight in the________a highway for our God.

2. What did John the Baptist say was present?

Answer:________________is at hand.

3. What did John the Baptist instruct the religious leaders as

well as the people to do?

Answer: ___________for the________is at hand.

4. What is going to be cut down and cast into the fire?

Answer: ___________which bringeth not forth good fruit is

cut down and cast into the fire.

5. Who will baptise with the holy ghost and with fire?

Answer:_______________.

6. What power did Jesus receive at Baptism?

Answer: The power of The_________________.

7. What realm was penetrated at the Baptism of Jesus?

Answer: The_______________.

 


Luke - Chapter 4 - Quiz

 

1. How did Jesus answer satan?
Answer: With the_______________of God.

2. What power was Jesus operating under?
Answer: And Jesus returned in the power of the
_________________.

3. What was Jesus anointed to do?
Answer: ______________the gospel to the poor,
______________the brokenhearted,
______________deliverance to the captives
______________to the blind,
______________them that are bruised.

4. Of the ones that came to Him, how many people did
Jesus Heal?
Answer: And he laid his hands on_______________
of them and healed them.

5. What did God send Jesus to preach?
Answer: I must preach____________to other cities
also: for therefore I am sent.

 

Quiz Answers


Matthew - Chapter 3

 

1. Crieth, desert

2. The Kingdom of God

3. Repent, Kingdom of God

4. Every tree

5. Jesus

6. Holy Spirit

7. The heavens

 

Luke - Chapter 4


1. Word

2. Spirit

3. Preach, heal, preach deliverance, recovering of
sight, set at liberty

4. All

5. The Kingdom of God

Views: 15

Comment

You need to be a member of Albert Finch Ministry to add comments!

Join Albert Finch Ministry

Forum

MEDITATIONS ON JESUS - April 21, 2020 3 Replies

The rabble could not disturb Him; death could not corrupt Him; hell could not keep Him; and the grave could not contain Him!Gravitation could not restrain Him, and God has highly exalted Him and given Him a Name above every name, and at His Name…Continue

Started by Albert Finch. Last reply by miss madona Oct 17, 2020.

© 2021   Created by FAITH.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service